Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Adatvédelmi nyilatkozat
Termékek Menü

Környezetbarát lufi? Járjuk körbe a kérdést!

Környezetbarát lufi? Járjuk körbe a kérdést!

Napjaink egyik központi témája a környezetvédelem, a környezettudatosság. Ez egy nagyon fontos dolog, kötelesek vagyunk megóvni a bolygót, amin élünk és persze az összes lakóját, beleértve az állatokat is!

Egyre több cikket lehet találni a neten, ami arról mesél, hogy sok rendszeresen használt dolog milyen káros a környezetre…természetesen a lufik is és a hélium is előkerült, sok tévhit terjeng ezekkel kapcsolatban!

Valóban beszélhetünk környezetbarát lufiról vagy sem? Blogunkban ezzel a kérdéssel foglalkozunk!

Környezetbarát lufi: Imádjuk, de vajon tényleg az?

A ballagási szezon és a sok esküvő kezdetével egyre inkább előkerül a kérdés…vajon „veszélyes-e” a közkedvelt héliumos lufi? Mi kiemelten fontosnak tartjuk a környezetünk megóvását, ezért ahol csak lehet, keressük a legjobb megoldásokat, ez alól lufijaink és a hélium sem kivétel!

Miből készülnek a gumilufik?

Nálunk KIZÁRÓLAG prémium minőségű, Qualatex léggömbök kaphatók. Ez a léggömb egyenesen Amerikából érkezik hozzánk. Érdekesség, hogy 100%-ban a kaucsukfából kinyert gumiból készítik őket, így teljesen természetes!

A tévhitekkel ellentétben ezek a latex léggömbök biológiailag lebomlanak, pont mint a fák levelei. Ha már nincs rá szükséged, csak szúrd ki és mehet a szemetesbe! Tudtad, hogy akár komposztálhatod is őket? Bizony…akár trágyázhatsz is a gumilufival!

Mi a helyzet a fólialufival?

Sajnos a fólialufiról nem mondható el, hogy lebomlik, de ezzel kapcsolatban is mindent megtesznek, hogy amennyire lehet, környezetbarát legyen. Olyan anyagból készülnek, mint az előrecsomagolt élelmiszerek, így elég tartósak ahhoz, hogy újrahasznosíthatók, újrafújhatóak legyenek!

A hélium a ludas?

A hélium a kőolajtermelés egyik mellékterméke, amit egyébként főként orvosi célokra használnak fel. Amit itt nem tudnak hasznosítani, mert 0,01%-ban szennyezett, azt hasznosítja a lufiipar! Vajon ez az, ami káros a környezetre?

A válasz határozottan NEM! A hélium könnyebb, mint a levegő, ezért felfelé távozik. A világűrben szintén található hélium, így nem lehet káros!

Reméljük blogunk segített tisztázni benned a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésekben! Ha szeretnéd beszerezni a ballagás legjobb lufijait, várunk szeretettel weboldalunkon!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog környezetbarát lufi

Keresés