Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Adatvédelmi nyilatkozat
Termékek Menü

Tippek, ha babaváró bulit szervezel!

Tippek, ha babaváró bulit szervezel!

A baba születésének ünneplése már régi hagyomány. Az ősi Indiában a 6. vagy a 8. hónapban tartották. Az ünnepség során száradt gyümölcsökkel szórták meg a várandós kismamát, hogy segítsék a kisgyermek növekedését. Az eseményen zenéltek és imádkoztak, hogy a csöppség és az anyja is egészséges legyen, probléma mentes legyen a szülés.

Napjainkban újra előtérbe kerültek ezek a típusú összejövetelek, persze a szokások átíródtak, már nem szórják a kismamát gyümölcsökkel! smiley 

Na, de tegyük félre a tréfát és koncentráljunk a feladatra!

Mikor és hol?

A babaváró bulit, más néven gender partyt, általában a 8. hónapban szokták megtartani. Ennek az oka egyszerű, még nem kell tartani attól, hogy a szülés váratlanul beindul. A leggyakoribb helyszín a bulit szervező lakása, de lehet akár kávézóban, étteremben is. Sokszor a kismama lakásán tartják meg, hogy neki kényelmesebb legyen.

Egy gender partyn inkább nők vesznek részt, barátnők, családtagok, kollégák. Mostanában már egyre gyakoribb, hogy férfiak is jelen vannak az eseményen.

Fontos tennivalók!

Ha ilyen bulit szervezel, nagyjából ugyanazokra a dolgokra kell odafigyelned, mint egy bármilyen másik buli szervezésénél. Kezdd az elején…dekoráció!

Babaváró buli dekoráció

Itt fontos szempont, hogy lehet e már tudni a baba nemét. Sokszor a szülők szeretnék, ha meglepetés maradna, vagy pont a babaváró bulira tartogatják a bejelentést!

A jó hírem Neked, hogy az összes verzióra van sok dekoráció, csak össze kell válogatnod!

Egy gender partynak alapvetően két meghatározó színe van. Rózsaszín, ha kislány, kék, ha kisfiú. Ha nem tudod a baba nemét, kombinálhatod a kettőt, hogy a rejtély megmaradjon!

A helyiség díszítéséhez használhatsz belógatható füzéreket, girlandokat, zászlókat. A dekorok színét igazítsd a gyerkőc neméhez, ha nem ismert keverd a két színt! Ebben az esetben kérdőjeles, vagy „boy or girl” feliratú termékekkel szokták kiegészíteni a dekort.

A lufi természetesen most is szuper választás! Termékeink között számos olyan fólia, és gumilufit találsz, ami utal a baba nemére feliratával, vagy színével. Ha nem tudod a nemét, szintén találsz fekete kérdőjeles lufikat, vagy „boy or girl” feliratút.

Válogass össze több lufit, készítünk belőle hatalmas csokrot, ami egy súllyal rögzítve a dekorációd gyöngyszeme lesz!

Ha különlegesebbet szeretnél, akár egyedi dekorációt is tudunk készíteni bármilyen színekből.

Könnyítsd meg a saját életed! Egy gender party rendszerint nagy szeméttel, és sok mosatlannal jár. Ha a kismamánál van a buli, akkor is valószínűleg ti végzitek el utána a piszkos munkát, de ezzel a kis trükkel nem lesz nagy feladat!

Használj eldobható poharakat, tányérokat, evőeszközöket. Azon túl, hogy praktikus a rendrakás szempontjából, a dekorációhoz is passzolni fog. Kék és rózsaszínű termékek közül választhatsz. A dekorhoz passzoló szalvétával és asztalterítővel még teljesebbé válik az összkép.

Szeretnétek kedveskedni a kismamának? Lepjétek meg egy gender partys tiarával, kitűzővel. A képeken is nagyszerűen fog mutatni, és utólag is boldogsággal gondol majd vissza, ha a kezébe kerül ez a kis apróság!

Ha a gender partyn lesz a baba nemének bejelentése, négy nagyszerű tippem is van a számodra, hogy még izgalmasabb legyen!

1. Konfetti ágyú

Használjatok konfetti ágyút! Több méretben van, attól függően, hogy hány másodpercig lövi a konfettit. Ha kisfiú születik, kék színű, ha kislány, akkor pedig rózsaszín!

2. Egyedi levegős lufibomba

Tudunk készíteni egy egyedi dekorációt, ami erre a célra lett kitalálva. A lényege, hogy egy nagy fekete lufiba a baba nemének megfelelő apró lufikat teszünk. A dekoráció mellé jár egy „varázspálca”, amivel ki kell szúrni a nagy lufit, és így derül fény a nagy titokra!

3. Egyedi héliumos dekor

Elvben hasonlít a levegős lufibombához. A nagyobb lufiba a baba neméhez illő kisebb, szintén héliumos lufikat töltünk. Ha kiszúrjátok a nagy lufit, fölszállnak a kicsik, és már is lelepleződött a titok!

4. Pinata

Dobd fel a pillanatot egy kérdőjel formájú pinataval! Töltsétek csokikat, cukorkákat bele, és egy cetlit, amin szerepel a baba neme is. A pinata alján lévő szalagokat húzva, az egyik kinyitja a „titkok kamráját”! Persze, ha szeretnétek levezetni a feszültséget, akár szét is verhetitek, az eredmény ugyan az!

Mind a négy módszer nagyon ötletes, és izgalmas módja a nagy bejelentésnek, mindenképp érdemes kipróbálni!

A dekoráción túl!

 A dekoráció az egyik legfontosabb dolog egy ilyen buli esetében, azonban a jó hangulatról sem árt gondoskodni! Összeszedtünk Neked 3 nagyszerű játékot, amivel feldobhatjátok a gender party hangulatát!

1. "Ki/mi vagyok Én?"

Kis papírokra írjatok fel a témával kapcsolatos szavakat, kifejezéseket. Húzzon mindenki egyet és erősítse a homlokához. A játék során kérdéseket tesztek föl egymásnak a homlokotokon lévő szavakkal kapcsolatban és a válaszok alapján próbáljátok meg kitalálni!

2. Body-ra rajzolás, írás

Szerezzetek be több méretű rugdalózót és textil filceket. Írjatok, rajzoljatok a body-ra, amit szeretnétek. Emlékbe eltéve sok boldog pillanatot szerezhetsz a felnövő csöppségnek!

3. Pelenkára írás, tartsuk a lelket a mamiban!

Egy gyermek gondozása óriási feladat, nem vitás, hogy néha elkell a támogatás! Vegyetek olyan pelenkát, amin kevés a minta, és a textil filcek segítségével írjatok, rajzoljatok rá! Nem vitás, hogy sok mosolygós percet szereztek vele az anyukának pelenkázás közben!

Végig olvashattál minden tudnivalót, amire szükséged lesz egy jó babaváró buli megszervezéséhez. Ha ezekre a dolgokra odafigyelsz, garantáltan jó hangulatú, és sokáig emlékezetes lesz az esemény mindenki számára! Jó bulizást kívánunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés