Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Adatvédelmi nyilatkozat
Termékek Menü

5+1 tipp, ha ballagásra lufit szeretnél!

5+1 tipp, ha ballagásra lufit szeretnél!

Beindult a ballagási szezon, de van ami idénre sem változott: Nincs ballagás lufi nélkül! Ha ballagásra vagy hivatalos, de nem igazodsz el a léggömbök terén, ez a cikk neked szól! 5+1 kihagyhatatlan tipp, ha ballagási lufit keresel!


 

Az üzlet fennállása óta számos ballagási szezont csináltunk már végig, a legtöbb kérdéssel már találkoztunk, ami meg szokott fordulni a vásárlók fejében. Milyen lufit érdemes venni, hány darabból álljon egy csokor, mi most a legmenőbb ballagási motívum? Ebben a blogbejegyzésben összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket, amivel az évek során találkoztunk.


1. Milyen anyagú ballagási lufit érdemes választani?

A ballagási lufik esetében is 3 különböző anyagú lufi közül lehet választani. A legnagyobb különbség közöttük a lebegési idejükben van.

Gumi lufik

Kezdjük az egyszerű gumi lufikkal. Ezek a lufik 1 napig lebegnek, azonban egy speciális tartósító anyagnak köszönhetően akár 2-3 napig is. Ezeket a lufikat leginkább csokorban szokták vinni, akkor mutat a legjobban.

Fólia lufik

A következő opció a fólia lufi. Ez az egyik legnépszerűbb választás, hiszen sok különböző méret és megannyi minta közül lehet válogatni. Ebből a fajtából akár 1 db is elegendő, de néhány gumi lufi segítségével csodaszép csokor készülhet belőlük! A fólia lufik akár  hétig is lebegnek!

Bubbles lufik

Talán a legkülönlegesebb ballagási lufi (és egyben a kedvencünk is) a bubbles lufi. A három lufi típus közül ezek a legtartósabbak. Önállóan és csokorban is csodálatos látványt nyújtanak.


2. Mi most a legmenőbb ballagási lufi?

A klasszikus ballagási motívumok a smile, a bagoly és a diplomaosztó kalap. Nálunk már hosszú évek óta a bagoly a legkeresettebb ballagási motívum, de most szorosan ott van mögötte a diplomaosztó kalap is. 

Ezek a motívumok megtalálhatók az összes anyagú lufin, akár bagoly és diplomaosztó kalap formájú lufit is választhatsz! 


3. Hány lufit vigyek a ballagásra?

Ez leginkább attól függ, hogy pontosan milyen célra viszed a ballagási lufit. Ha azért viszed, hogy a diák ezzel a lufival a kezében vonuljon végig az iskolán, akkor 1-2 lufit szoktunk javasolni, ha nagyobb méretűt választasz akkor pedig tényleg csak 1-et. Ennek az oka egyszerűen az, hogy nehézkes lenne 5-8 lufival végig masírozni a szűk folyosókon, úgy, hogy még más is van a kezében.

A nagyobb méretű csokrokat a ballagás utáni családi összejövetelekre szoktuk javasolni, itt már nincs mennyiségi megkötés. A 2-3 lufiból álló csokortól, a nagyobb méretű 8-10 lufis csokorig minden kívánsággal szoktunk találkozni!


4. Hol érdemes tárolni a léggömböket? Nem durran ki a napon/melegben?

Az egyik leggyakoribb kérdés a lufikkal kapcsolatban, hogy hol célszerű tárolni és hogy mennyire ellenálló például az erős napsütésre. Mivel mi kizárólag a legjobb minőségű lufikkal dolgozunk, így kicsi a valószínűsége, hogy ártson a nap, de hozzá kell tenni, hogy mivel héliummal van töltve, előfordulhatnak balesetek, ezért nem érdemes hosszú időre kitenni a napra.

A héliumos lufik tárolására a legalkalmasabb a szobahőmérséklet. A huzatos, hűvös helyeken, például egy légkondis helységben, összeesik a lufiban a hélium. Később, egyenletes hőmérsékleten természetesen visszatágul, de mi minden esetben a szobahőmérsékletű helységeket szoktuk javasolni.

Tipp: Ha biztosra szeretnél menni, úgy add le a rendelésed, hogy a ballagás napját adod meg az átvétel időpontjának. Ilyenkor mi addigra fújjuk fel neked, amikorra kell és nem fog fölöslegesen állni előtte!


5. Hogyan lehet egyedivé tenni egy lufit?

Ha egyedi lufit szeretnél, akkor két megoldás közül is választhatsz. Az első, hogy a speciálisan erre a célra gyártott fólia lufinkat választod. Ez létezik fiús és lányos színben is, a lényege, hogy a két oldalán a közepe nem mintás, erre a területre egy alkoholos filctoll segítségével bármilyen szöveg vagy név felírható.

A másik megoldás, hogy mi készítjük el a feliratot, vagy a nevet és ragasztjuk rá az általad kiválasztott fólia vagy bubbles lufira. A szöveget egy matrica vágó gép segítségével készítjük és szinte bármilyen betűtípus közül tudsz választani.


+1. Lehetséges lufiba csomagolni a pénzt?

A válasz igen, lehetséges! Készítünk kifejezetten erre célra levegős dekorációt, aminek a lényege, hogy egy nagy, átlátszó lufit megtöltünk különböző méretű kis gumi lufival és konfettivel. Ebbe beletesszük a pénzt (vagy bármilyen ajándékot) és lezárjuk. A dekoráció teteje egy általad választott gumi vagy fólia lufi, és természetesen jár hozzá egy talp is, hogy asztalra lehessen tenni.

Az attrakció lényege, hogy a ballagó kiszúrja a nagy lufit és így juthat hozzá az ajándékához!

Egyébként elméletileg lehetséges héliumos lufiba is pénzt rejteni, azonban itt figyelni kell a súlyra, hiszen ha túl nehéz, akkor nem fog lebegni. Pont ezért mi inkább a levegős megoldást szoktuk javasolni!


Reméljük, hogy sikerült választ találnod a kérdéseidre és most már könnyebben igazodsz el a ballagási lufik világban. Ha valamire nem kaptál választ, nagyon szívesen segítünk telefonon, emailben vagy akár személyesen is!  smiley

Keresés