Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Adatvédelmi nyilatkozat
Termékek Menü

A legszuperebb Valentin nap!

A legszuperebb Valentin nap!

Közeleg az év „legszerelmesebb” napja. A párok rendszerint együtt töltik a napot, kiöltöznek, vacsorázni mennek. Vannak, akik inkább otthonukban töltenek el egy romantikus estét.

Azt viszont kevesebben tudják, hogy honnan is ered ez a hagyomány, kitől vettük át a szokásokat. A Valentin nap nem a mi találmányunk! :)

Olvasd el a cikket, tudj meg mindent a szerelmesek ünnepéről!

Honnan ered a Valentin nap?

Eredetileg Bálint napnak hívták, később terjedt el a ma használt elnevezés. A mostani szokásokat angolszász országokból vettük át a 90-es években.

Ki is volt Bálint? Egy ókori keresztény püspök, aki a császári törvényeket megszegve összeadta a fiatal katonákat szerelmeikkel.
Bálint ezért később börtönbe került, ahol a legenda szerint visszaadta a börtönőr vak leányának a látását. Mielőtt kivégezték volna, (február 14-én) hagyott a lánynak egy búcsú üzenetet „a Te Bálintod” aláírással. A XIV. századtól ő a szerelmesek védőszentje.

A Bálint nap manapság

Ez a nap minden évben megosztja az embereket. Van, aki lelkesen ünnepel 14-én, van, aki úgy gondolja, hogy „kötelessége” megtartani, ezért nem szereti.

Szerintem az okozza a gondot, hogy az emberek többsége gyorsan, sablonosan le akarja tudni. A sok munka mellett nem mindig jut kellő idő kedvesünkre, pedig ennél nincs fontosabb.

Felejtsd el a virágot, parfümöt, csokit, bonbont. Legyen idén más, lepd meg kedvesed, tedd felejthetetlenné számára a Valentin napot!
Ebben a blogban összeszedtem Neked pár hasznos tippet, tanácsot, hogy megvalósíthasd célodat

Valentin napi ötletek

Kezdjük az alapoknál. A gyertyákon túl sok dolog van, amivel romantikusabbá teheted az alkalmat. A legfontosabb a szerelmes hangulat megteremtése, a valentin napi dekoráció. Díszítsd fel a szobát/lakást függeszthető, belógatható dekorokkal.

Mire lehet szükséged? Sok választásod van, például szivecskés girland, fellógatható szívformák „szeretlek” felirattal, valentines lampionok. Külön-külön is nagyszerűek, de kombinálhatók is.

Kétoldalú ragasztóval tegyél a falra, vagy az ajtóra óriás „love” feliratot. Ez egy majdnem 70 cm-es fólialufi, amit levegővel fújunk fel. A többi dekorációs elemmel varázslatosan mutat majd.

Szórj szét rózsaszirmot szerte a szobában/lakásban. Akár kreatívabban is felhasználhatod, lehet „útjelző” párodnak hol vár Rá a valentin meglepi. Formázhatsz hatalmas szív alakot is belőle, kedves gesztus, és nagyon jól mutat kiegészítésként. Több színből válogathatsz, akár kombinálhatod is a színeket!

Ezek mellé a tökéletes kiegészítés a lufidekoráció. Személyessé, névre szólóvá is teheted kedvesednek. Egyszerű gumilufikból is gyönyörű csokrot készíthetsz, de kombinálhatod fólialufikkal. Óriási a választék a Valentin témájú lufikból, színben és stílusban is.

Azon túl, hogy milyen gyönyörű tud lenni egy jó luficsokor, tartósabb és személyesebb is, mint egy szál virág. Párod biztosan értékelni fogja a sablonosság elkerülését!

 

Tudtad, hogy a Valentin napi ajándék akár lufiba is csomagolható? :) Ilyet még biztos nem látott kedvesed! Hozd be hozzánk ajándékod, mi becsomagoljuk lufiba, természetesen alkalomhoz illően!

Persze ennek vannak korlátai, a lufik kiviteléből adódóan csak apróbb ajándékokat tudunk csomagolni. (apróbb tárgyakat, csokit, ékszereket)

A dekoráció mellé elengedhetetlen egy kedves, figyelmes ajándék valentin napra. Vannak aranyos feliratos hűtőmágneseink, amit kedvesednek adhatsz kiegészítésképpen. Több fajta felirat van belőle, több színben.

A hűtőmágnes mellé szuper választás a szerelmes üzenettel ellátott tábla, aminek a szövege mindenkinek megmelengeti a szívét.

Ha forróbb hangulatot szeretnél, a szerelmesek szettjére van szükséged. Mindent tartalmaz, ami egy vad éjszakához szükséges!

Ha megfogadod ezeket a tippeket garantáltan felejthetetlen lesz a Valentin napotok. Ez a sok törődés, és figyelem lesz a legjobb ajándék párodnak, így törhetsz ki a sablonok szorításából! :)

Keresés